Chiar dacă nu mulți îi dau șansă Rapidului să se salveze, noul investitor încearcă să se înconjoare de oameni profesioniști, capabili să gestioneze corabia în derivă din Grant.
Dinu Gheorghe are o experiență formidabilă în fotbalul românesc și reprezintă o garanție că, măcar din punct de vedere al oficialilor, Rapid va fi o echipă de Liga Campionilor. Fostului președinte de la Astra i se va alătura, însă, un alt nume cu greutate: Dani Coman, care va ocupa funcția de director sportiv.
În prezent sub contract cu echipa giurgiuveană, unde este rezerva lui Silviu Lung Junior, cel poreclit „Robocop” vrea în curând să agațe ghetele în cui și să se dedice total unei funcții administrative. Fost jucător în Giulești – unde a câștigat trei trofee (două Cupe – 2006 și 2007) și o Supercupă (2007) -, Coman este dorit insistent atât de Moraru, cât și de „Vamă”, în primul rând datorită școlii de fotbal pe care o deține. Rapid ar avea astfel acces nemijlocit la juniori de mare valoare, pe care să îi crească și de pe urma cărora să obțină, în viitor, un profit important.
Singura incertitudine în legătură cu numirea este legată de relația tensionată pe care goalkeeper-ul o are cu o parte a fanilor din Giulești. În 2012, cele două părți s-au aflat într-un conflict care putea degenera, după ce ultrașii i-au înjurat fetița lui Dani Coman, iar acesta a aruncat cu o sticlă de apă în direcția acestora.
A investit masiv în școala de fotbal care îi poartă numele
Dănuț Coman este unul dintre foștii componenți ai echipei naționale (14 meciuri în prima reprezentativă) care a simțit că poate întemeia un business în fotbal, chiar dacă piața este în suferință din acest punct de vedere.
Într-o zonă care mustește de talente, Argeș, goalkepeer-ul a investit aproape 300.000 de euro. Sfătuit de cunoscuta familie Ianovschi (Leonte Ianovschi, descoperitorul lui Nicolae Dobrin, Ilie Bărbulescu, Radu II, iar fiul său, Mihai Ianovschi, i-a dat fotbalului mare pe Adrian Mutu, Adrian Neaga și Dănuț Coman), actualul portar al Astrei Giurgiu a investit frenetic încă din 2010 în școala de fotbal care îi poartă numele. Startul investiției a fost bine ales. Nicolae Dobrin se stinsese din viață în 2007, iar academia lui nu se mai bucura de același succes. Mai mult, cel mai iubit club de fotbal din Argeș, FC Argeș, lua calea retrogradării în liga secundă și ulterior a desființării.
CITEȘTE AICI MATERIALUL INTEGRAL DESTINAT ȘCOLII DE FOTBAL DANI COMAN
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER